Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Γιάννης Ζουγανέλης - Μιχάλης Χατζηγιάννης - Σάκης Μπουλάς: Φωτογραφίζονται μαζί και εξομολογούνται!


Όταν η παλιά γενιά συμπράττει δημιουργικά με τη νεότερη, τότε ναι, υπάρχει ενδιαφέρον. Ο σεμνός Γιάννης Ζουγανέλης, ο καταιγιστικός Σάκης Μπουλάς και ο διακριτικός Μιχάλης Χατζηγιάννης ξέκλεψαν λίγο από τον περιορισμένο χρόνο τους και δέχτηκαν να φωτογραφηθούν ως ήρωες σε ταινία κατασκοπικής περιπέτειας.

Αν ο καλός, ο κακός και ο άσχημος ήταν παραμύθι, θα ήταν με νεράιδες, πρίγκιπες και δράκους ή γουέστερν;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ: Κλίνω προς τη μυθολογία, αν μου επιτρέπετε. Φαντάζομαι τρεις υποστάσεις σε κάθε προσωπικότητα, αν εμείς αποτελούμε τον καλό, τον κακό και τον άσχημο. Σαν τρεις Λερναίες Ύδρες που συνεχώς μας κόβουν το καλό, το κακό και το άσχημο και ξαναβγαίνουν. Η σχέση μου με τον τίτλο είναι ταυτόσημη και με των άλλων ανθρώπων. Όλοι είμαστε και καλοί, και κακοί, και άσχημοι. Το καλό είναι αυτό που προβάλλουμε, αυτό που γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό, το κακό το κρύβουμε, είναι στην αλήθεια μας και το άσχημο δεν το πιστεύει κανείς για τον εαυτό του. Όλοι νομίζουμε πως δεν έχουμε ασχήμιες. Έχουμε όμως πολλές τις οποίες κάποιοι ευγενώς δεν μας τις λένε. Όμως εμείς τις κρύβουμε.
ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ: Για μένα θα ήταν μόνο με δράκους. Μου άρεσαν ανέκαθεν τα παραμύθια με τους δράκους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: Ως αγόρι και ως μαχητής της ζωής το μυαλό μου θα πήγαινε κατευθείαν σε ένα γουέστερν, σε ένα πολεμικό έργο, σε ένα σενάριο δράσης. Αν και όλο αυτό δεν διαφέρει πολύ και από την πραγματική πλευρά της ζωής, από αυτό που ζούμε σήμερα. Οι ρόλοι αυτοί υπάρχουν στη ζωή μας, αλλά και στον καθένα από εμάς. Ο καλός, και ο κακός, και ο άσχημος είναι ρόλοι που όλοι υποδυόμαστε στην καθημερινότητά μας. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως με τα παραμύθια δεν τα πηγαίνω πολύ καλά. Δεν είμαι εκ φύσεως τόσο ρομαντικός και τόσο αιθεροβάμων, αλλά αν επέλεγα κάτι, θα διάλεγα το γουέστερν.

Φέτος το σχήμα σας έχει ιδιαίτερα συστατικά. Δεν ήταν ρίσκο η συνεργασία αυτή; 
Γ. Ζ.: Αναπαράγουμε κάτι που το έχουμε επεξεργαστεί αρκετά χρόνια. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι μιας άλλης γενιάς, μιας άλλης αντίληψης, ένας άλλος ήχος. Και είναι χρήσιμος διότι κάνει τη διαφορά. Δεν πιστεύω ότι η αρμονία προκύπτει από αντιλήψεις που ταυτίζονται, αλλά από διαφορετικές προσωπικότητες.
Ήταν μια πρόκληση αυτή η συνεργασία. Κι εμείς τη δεχθήκαμε.
Σ. Μ.: Για εμάς, τον Γιάννη κι εμένα δηλαδή, ήταν ένα ρίσκο, μια αλλαγή. Διότι έχουμε διαμορφώσει ένα ύφος όλα αυτά τα χρόνια συγκεκριμένο. Ο Μιχάλης, καλλιτέχνης με σημαντική καριέρα και αξιόλογες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Αλεξίου, ο Νταλάρας, η Αρβανιτάκη, έχει το δικό του ξεχωριστό ύφος, κι αυτό δημιουργεί ενδιαφέρον. Επειδή είμαστε δύο άνθρωποι με ανοιχτούς ορίζοντες, που μας αρέσει να δοκιμάζουμε, χωρίς σκέψη ανταποκριθήκαμε στην πρόταση για συνεργασία.
Μ. Χ.: Και για τους τρεις μας είναι αρκετά διαφορετικό. Όμως όλα τα ανατρεπτικά έχουν το ρίσκο τους. Δεν είναι κάτι που δεν μετρήσαμε ή δεν σκεφτήκαμε, αλλά πιστεύω ότι σε μια εποχή που φλερτάρει με την επικινδυνότητα και με την έννοια της πρόκλησης, είναι καλό να παίρνουμε ρίσκα και να μετράμε τις δυνάμεις μας. Το τολμήσαμε. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως μέσα από τις αντιθέσεις υπάρχει αρμονία. Ο νόμος που θέλει τα ετερώνυμα να έλκονται ισχύει, καθώς πολλές φορές φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν δημιουργικά και όμορφα πράγματα. Στην περίπτωσή μας αυτό λειτούργησε και αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά. 

Πώς θα θέλατε να σας βρει η πρώτη μέρα του χρόνου;
Γ. Ζ.: Πάντως όχι όπως είμαι τώρα. Θέλω να είμαι καθαρότερος, απαλλαγμένος από τύψεις για συναισθηματικές ζημιές σε άλλους. Να είμαι περισσότερο εγκρατής και ισορροπημένος. Όλα αυτά δεν τα έχω. Έχω κουραστεί να είμαι ο άνθρωπος που υποχωρεί συνεχώς στις συνεργασίες.
Σ. Μ.: Με λιγότερο άγχος. Με περισσότερη αισιοδοξία. Με πολλά χαμόγελα.
Μ. Χ.: Ακόμη πιο συνειδητοποιημένο, πιο ξεκαθαρισμένο, πιο ώριμο, πιο δυνατό και λιγότερο ανασφαλή.

Κύριε Χατζηγιάννη, υπάρχει μια ιδιαιτέρως ωραία ανάμνηση Χριστουγέννων που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σας;
Μ. Χ.: Πριν από δύο χρόνια κάναμε με τη Ζέτα ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Ήταν ωραία. Για μένα το Λονδίνο είναι μια μεγαλούπολη απόλυτα συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα. Ήταν ένα ταξίδι ιδιαίτερο και γι’ αυτό το θυμάμαι έντονα.Πηγή : yupiii.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *